У рамках ініціативи факультету туризму “Автентична кухня свого регіону” проводиться конкурс “Прабабусині смаколики”.
До участі запрошуються студенти, випускники та абітурієнти Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника усіх спеціальностей. Учасники мають продемонструвати свою здатність працювати над створенням та презентацією страв, приготовлених за давніми рецептами.
Конкурсна робота повинна складатися з:
• фотографії приготовленої страви;
• презентація з рецептом, докладним описом приготування у вигляді відеоролика;
• фотографії учасника з приготовленою стравою.
В онлайн-конкурсі оцінюється не смак страви, а форма подачі відеоматеріалу, оригінальність, актуальність й історичність рецепта, візуальна краса.
Подання робіт розпочинається з 15 лютого і триватиме до 28 лютого 2021 року.
Оголошення результатів відбудеться 10 березня.
Критерії оцінки: історичний екскурс ( походження страви, назви….); рецептура страви; опис технології приготування страви (підготовка місця приготування, особливості приготування страви, оформлення і подача страви).
Переможці конкурсу будуть відзначені: за перше місце – одноразова стипендія від декана факультету – 1000 грн.; за друге і третє місце + 50 балів з дисципліни циклу професійної підготовки (будь-якої, крім тих, з яких оцінки вже виставлені).
Отже, стартуємо з новим кулінарним конкурсом «Прабабусині смаколики».
Положення конкурсу “Прабабусині смаколики”