У Центрі “PNU EcoSystem” проходять курси з англійської мови для майбутніх магістрів Педагогічного факультету

У Центрі інноваційних освітніх технологій “PNU EcoSystem” Прикарпатського університету реалізується пілотний проєкт – інтенсивні курси англійської мови для підготовки студентів до вступу в магістратуру, зокрема, складання Єдиного вступного іспиту (ЄВІ).

Ініціаторами організації таких курсів виступили адміністрація Педагогічного факультету, викладачки університету, кандидатки педагогічних наук, доцентки Тетяна Близнюк і Катерина Фомін.

“Ці курси є унікальним проєктом профорієнтаційного спрямування, адже сприяють підготовці випускників бакалаврату до вступу в магістратуру. Відрадно, що така ініціатива виникла на Педагогічному факультеті й ми можемо посприяти кращій підготовці наших студентів до складання Єдиного вступного іспиту”, – зазначила декан Педагогічного факультету Оксана Кондур

Як зауважує організаторка курсів Тетяна Близнюк, навчання спрямоване на розвиток у студентів англомовної компетентності засобами виконання завдань, наближених до тих, які передбачені програмою ЄВІ.

Результати попередньо проведеного опитування студентів-четвертьокурсників нашого університету засвідчили, що така підготовка є для майбутніх магістрів  необхідною і корисною. Вони зізнаються, що переважна більшість іноземну мову вивчає лише упродовж 2 років бакалаврату (1-2 курс), тому у форматі таких курсів для них важливо актуалізувати та розширити свої знання, практичні навички.

Організатори курсів розробили навчальну програму із завданнями відповідного змісту. Наразі створено 6 груп з числа студентів університету, до яких (за результатами електронної реєстрації) увійшли випускники бакалаврату Педагогічного факультетів. Також до слухачів курсів приєдналася група факультету природничих наук. Заняття проходять у змішаному форматі і зорієнтовані на різний рівень володіння англійською мовою. Для підвищення ефективності навчання викладачі застосовують новітні методики, цифрові інструменти та здійснюють індивідуальний підхід до кожного студента.

За результатами підсумкових тестів учасники курсів отримають сертифікати про підвищення рівня англомовної компетентності (45 акад. год).

За умови позитивних фідбеків, перспективним є проведення курсів на базі “PNU EcoSystem” на постійній основі.

Директорка Центру «PNU Ecosystem» професорка Олена Будник зауважує: «У сучасних умовах дистанційного навчання команда Центру використовує різні форми інноваційної діяльності задля підвищення якості надання освітніх послуг. Для цього Центр має потужні можливості для забезпечення освітнього процесу для різних категорій здобувачів освіти та підвищення професійної кваліфікації у форматі онлайн. Наші викладачі, які працюють сьогодні на курсах англійської мови, використовують новітні цифрові ресурси і платформи для дистанційного навчання, передусім, щодо створення комунікативного простору, цифрової взаємодії та зацікавлення студентів у досягненні нових цілей, розвитку їх англомовної компетентності».