Вічна пам’ять

Сьогодні, на 77-му році життя відійшов у вічність відомий педагог-баяніст, співак, диригент, заслужений працівник культури України, доцент кафедри музичної україністики та народно-інструментального мистецтва Навчально-наукового Інституту мистецтв Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника

                                         ЧОЛОВСЬКИЙ  ПЕТРО  МИХАЙЛОВИЧ

Півстоліття свого життя Петро Михайлович присвятив педагогічній роботі в рідній Альма-матер – Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника. Своїм талантом, невтомною працею, неймовірною енергією і любов’ю до обраної професії виховав не одне покоління митців і педагогів. Університетський чоловічий вокальний квартет “Легінь” організатором, керівником і учасником якого був Петро Михайлович неодноразово ставав переможцем і лауреатом міжнародних, всеукраїнських та обласних пісенних конкурсів та фестивалів, телетурнірів, гастролював у багатьох країнах світу. За участю нашого вокального квартету було створено низку відомих на теренах України музичних фільмів. Петро Михайлович Чоловський був автором численних обробок та перекладів народних пісень, колядок, щедрівок.  

Ректорат, профспілковий комітет та колективи Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, Навчально-наукового інституту мистецтв та кафедри музичної україністики та народно-інструментального мистецтва глибоко сумують з приводу смерті колеги та висловлюють співчуття рідним і близьким покійного.