Онлайн-семінари в рамках програми «Character Іnternational, Inc»

Навчальні тематичні онлайн-семінари впродовж березня місяця пройшли для студентів Івано-Франківського фахового коледжу Прикарпатського національного університету в рамках програми «Character Іnternational, Inc.».

У них взяли участь більше трьох сотень студентів спеціальностей “Початкова освіта” і “Дошкільна освіта” та 9 викладачів коледжу. 

Навчальні онлайн-семінари провели тренери програми «Character Іnternational, Inc.» доктор психологічних наук, психотерапевт, професор, Джон Кук (США, м. Даллас, Техас) та перекладачка, директорка центру альтернативної освіти KAIZEN Анна Довженко (м. Івано-Франківськ). 

Тематика заходів – «Лідерство», «Вирішення конфліктних ситуацій» та «Характер». Під час онлайн-семінарів студенти-майбутні педагоги мали нагоду дізнатися, зокрема, про стратегії вирішення конфліктних ситуацій, які виникають у взаємодії з колегами, учнями, батьками, групами дітей в класі, ознайомитися із ефективними навичками вирішення конфліктних ситуацій.  На завершення програми семінарів усі учасники отримали відповідні сертифікати.

Зазначимо, що вже шість років поспіль триває співпраці між Івано-Франківським фаховим коледжем «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» та Інститутом вивчення характеру «Character Іnternational, Inc.» щодо проведення семінарів та тренінгів з психології для майбутніх педагогів. 

«Тема «Лідерство», яку ми вивчали, це цікава і потрібна тема. Ми дізналися багато цікавої інформації про лідерство, про досвід відомих людей-лідерів. Як вони поводили себе у різних ситуаціях. На прикладі різних життєвих історій нас вчили як розвивати лідерство в собі, бачити його в інших та вміти виховувати лідерські якості в своїх учнів», – розповіла студентка 4 курсу спеціальності «Дошкільна освіта» Софія Пилипишак.