Співпрацюємо з громадами краю

У рамках діяльності Проєктно-освітнього центру «Агенти змін» Прикарпатський університет впродовж кількох років поспіль співпрацює з територіальними громадами краю. Сьогодні партнерами університету є вже більше 10-ти громад.

У продовження роботи в цьому напрямку 1 квітня відбулося підписання Угоди про співпрацю між Прикарпатським національним університетом імені Василя Стефаника та Коломийською міською територіальною громадою. Документ про партнерство підписали ректор Прикарпатського національного університету Ігор Цепенда та міський голова Коломиї Богдан Станіславський.

Також відбулася робоча зустріч з обговорення напрямів співпраці. У ній, окрім підписантів угоди, взяли участь директорка Проєктно-освітнього центру «Агенти змін», доцентка кафедри фінансів економічного факультету Світлана Кропельницька, завідувач кафедри політичних інститутів і процесів факультету історії, політології і міжнародних відносин Василь Марчук.

Під час зустрічі ректор Ігор Цепенда зазначив, що АГЕНТИ ЗМІН готові надати підтримку в подальшому розвитку територіальної громади.

«Прикарпатський університет вже має певний досвід співпраці з територіальними громадами краю. Також готові співпрацювати і з Коломийською міською територіальною громадою. Адже на території громади функціонує один із структурних підрозділів Прикарпатського університету – Коломийський навчально-науковий інститут. То ж, фахівці АГЕНТІВ ЗМІН готові допомогти, зокрема, в підготовці та поданні проєктів з актуальних питань розвитку громади», – зазначив ректор Ігор Цепенда.

Своєю чергою директорка Проєктно-освітнього центру «Агенти змін» Світлана Кропельницька підкреслила важливість залучення до співпраці громадсько активної, ініціативної молоді.

«Сьогодні у Прикарпатському університеті навчається 110 студентів – вихідців з Коломийщини. Саме ці молоді люди найкраще знають, що потрібно для того, щоб їх громада розвивалася, щоб її жителям було комфортно жити», – зазначила Світлана Кропельницька.

Міський голова Коломиї Богдан Станіславський висловив зацікавленість у співпраці з Прикарпатським університетом. У ході розмови він зауважив, що є чимало напрямів, які потрібно розвивати і за сприяння Прикарпатського університету вдасться втілити нові задуми та реалізувати цікаві ідеї.

Також учасники зустрічі обговорили спільні заходи, які будуть проводитися в рамках програми відзначення 150-ти річчя з дня народження Василя Стефаника.