Онлайн-вебінар про вміння комунікувати в сучасному суспільстві

Онлайн-вебінар “Комунікативне лідерство педагога” відбувся 1 квітня з ініціативи декана Педагогічного факультету нашого університету, професорки Оксани Кондур та кафедри фахових методик і технологій початкової освіти Педагогічного факультету. В онлайн-інтенсиві взяли участь близько сотні учасників, з числа викладачів та студентів університету. 

Спікером заходу виступила Олена Гузар, завідувачка кафедри філологічних дисциплін початкової освіти Тернопільського національного педагогічного університету ім.В.Гнатюка, докторантка Естонської бізнес-школи.

У рамках програми онлайн-вебінару обговорювалася низка питань, зокрема, щодо вагомості та суті уміння комунікувати у сучасному суспільстві, комунікативного потенціалу керівника, особистісних характеристик, яких набуває особа  у процесі взаємодії з іншими людьми під час управлінського спілкування.

У ході онлайн-вебінару спікерка змоделювала базис комунікативної компетентності у вигляді рівностороннього трикутника, у вершинах якого  – довіра, емпатія та раціональне мислення.

В обговоренні доповіді  активно взяли участь викладачі та студенти, що засвідчило зацікавленість та міжособистісну взаємодію. Взаємодія і взаєморозуміння  – це визначальні аспекти спілкування, спрямовані на реалізацію спільної діяльності, досягнення спільної мети.

“Справжній сучасний лідер повинен вміти розділити свій успіх на всіх”, – зазначила спікерка Олена Гузар.

У ході онлайн-зустрічі обговорили також можливості майбутніх проєктів співпраці між Прикарпатським національним університетом та  Тернопільським національним педагогічним університетом з метою удосконалення викладання та навчання.