Студенти-полоністи поспілкувалися з польською поеткою Наталею Ткачик

22 квітня на запрошення кафедри слов’янських мов факультету філології відбулася онлайн-зустріч студентів-полоністів з відомою перекладачкою, поеткою, літредакторкою інтернет-порталу «Нова Польща», кандидаткою філологічних наук, свого часу випускницею нашого університету спеціальності «Польська мова і література» Наталею Ткачик. Варто зазначити, що Наталія також була стипендіаткою Програми для молодих науковців (Варшава, 2013-2014) та Gaude Polonia 2017 (переклад есеїстики  Юліюша Мєрошевського), авторка двох поетичних збірок («Скалка в сонці», 2005; «Наскрізь»,2014), репортажів про невизнані республіки  Томаша Ґживачевського «Кордони мрій» («Книги XXI»).

Передусім, розпочинаючи віртуальну зустріч, декан факультету філології Роман Голод привітав гостю та подякував їй за участь у заході.  

У ході розмови студенти з перших уст почули багато цікавого та корисного. Зокрема, про свою майбутню спеціальність, про перекладацьку роботу та перспективи для фахівців-полоністів.  Поетка Наталія Ткачик також розповіла про роботу над відомим перекладом книги спогадів Тадеуша Ольшанського про Івано-Франківськ «Kiedyś w Stanisławowie».  

«Переклад спонукає мене до поетичної творчості. Переклад і поетична творчість переплітаються», – зазначила Наталія Ткачик.  

На завершення онлайн-зустрічі гостя побажала студентам-полоністам завжди бути в контексті польської культури, використовувати усі можливості для подальшого навчання, у тому числі, і різноманітні стипендіальні програми.