Благодійна ювілейна виставка графічних творів “ГРА Ф і Ка” доцента кафедри образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та реставрації імені Михайла Фіґоля Навчально-наукового Інституту мистецтв Прикарпатського національного університету, живописця, графіка, мистецтвознавця, Володимира Луканя відкрилася у “Підземному Переході Ваґабундо”  в Івано-Франківську. Захід  приурочили відзначенню 60-річного ювілею митця. 

Унікальність її полягає в тому, що  твори намальовані на звороті афіш, що колись надлишком були видрукувані. Ці роботи, а також розмальовки, створені на основі творів Володимира Григоровича, та його авторські публікації можна придбати. Ціни на картини стартують від 60 гривень.

Зібрані кошти направлятимуться на потреби реанімаційного відділення Івано-Франківської центральної міської клінічної лікарні.
Про мотивацію соціального спрямування виставки співорганізатор Анатолій Звіжинський розповідає наступне:
“Напевно, коли він (ред-Володимир Лукань) знаходився на лікуванні,  побачив, що багато чого ще бракує нашій медицині й вирішив якимось чином долучитися, свої сили докласти до цієї справи. Звідти й виникла мотивація. Можливо, він і до цього часу контактує з лікарями, слухає від них побажання, претензії, що бракує їхній галузі.”

Роботи можна придбати у “Підземному Переході Ваґабундо” чи на сторінці події у Facebook https://cutt.ly/IvmhlnP. Виставка відкрита з 15.00 до 19.00 щодня крім понеділка.

“Мені подобається, що ці картини передають ментальний стан художника. Цікаво розглядати їх та гадати що ж відчував автор у момент творення. Гарно підібрані кольори, можливо, вони личитимуть моїй кухні. Ще й добру справу зроблю” — ділиться враженнями відвідувачка Олена.