Студентка Вікторія-Марія Леник стала призеркою всеукраїнського конкурсу

Студентка III курсу спеціальності “Психологія” Леник Вікторія-Марія  стала призеркою II туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт у галузі «Педагогічна та вікова психологія» і нагороджена Дипломом III ступеня за наукове дослідження «Соціокультурна обумовленість амбівалентності уявлень сучасних жінок про материнство».

Наукова керівниця – доцентка кафедри соціальної психології факультету психології, кандидатка психологічних наук Надія  Когутяк.

Дослідниця звернула увагу на актуальну проблему соціокультурної обумовленості амбівалентного материнства у міжнародному контексті. За результатами статистичного аналізу емпіричних даних українок та польок нею було встановлено, що національність не впливає на рівень емпатії, почуття провини, особливості упереджень щодо материнства. Натомість, у роботі встановлено, що жінки, які сформували образ ідеального материнства через ЗМІ та соціальні мережі проявляють істотні відмінності у когнітивному компоненті амбівалентного материнства.

ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт у галузі «Педагогічна та вікова психологія» проходив 23 квітня у Південноукраїнському національному педагогічному університеті імені К.Д Ушинського в режимі онлайн. Цьогоріч на конкурс від закладів вищої освіти України надійшло 80 студентських наукових робіт.