Майбутня юристка Марта Іванчук – призерка всеукраїнського конкурсу

Студентка І курсу Навчально-наукового юридичного інституту Марта Іванчук стала призеркою II туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт та відзначена дипломом IIІ ступеня. Науковий керівник – завідувач кафедри теорії та історії держави і права, професор, доктор історичних наук Сергій Адамович.

Наша студентка представила на конкурс наукову роботу «Право справедливості в історичній ретроспективі в Україні», в якій проаналізувала феномен права справедливості та його риси в історії права Великої Британії та України. В роботі Марта Іванчук відстоює думку, що історико-правове порівняння особливостей судової системи Великої Британії та України, виокремлення такого явища як «право справедливості», інтерпретація даного явища в історії права України є одним із необхідним кроків, який допоможе вдосконалити українське судочинство та забезпечить його гнучкість до вимог і сучасних потреб суспільства.

Зазначимо, що Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт зі спеціальності «Теорія та історія держави і права; історія політичних і правових учень; філософія права» проходив впродовж січня-квітня 2021 р. у Харківському національному університеті внутрішніх справ. До ІІ туру конкурсу надійшла 61 наукова робота з 34 закладів вищої освіти України.