Університет готується до підписання угоди про партнерство з відповідниками у Канаді

Відбулася онлайн-зустріч ректора університету Ігоря Цепенди з Генеральним консулом України в Едмонтоні (Канада) Олександром Данилейко щодо напрямів розширення співпраці та стратегічного співробітництва в контексті розвитку регіональних зв’язків між Україною та Канадою.

У ній взяли участь також директорка Проєктно-освітнього центру «Агенти змін» Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника доцентка кафедри фінансів економічного факультету Світлана Кропельницька та голова Перегінської територіальної громади Ірина Люклян.

Під час розмови ректор університету зазначив, що Прикарпатський університет у своїй стратегії, окрім освіти та науки, в особі команди фахівців АГЕНТИ ЗМІН спрямовує діяльність на розвиток регіону. Нині партнерами Прикарпатського університету є близько двох десятків громад Івано-Франківщини.

Університет має наміри долучитися до співробітництва з Перегінською селищною радою в рамках Меморандуму про порозуміння та співпрацю з Муніципалітетом Ламонт (Альберта, Канада). Головна мета – налагодження відносин, створення спільних проєктів, зокрема, культурних, наукових, освітніх, в реалізації яких були би зацікавлені всі партнери. І головне, за словами ректора, щоб ці проєкти сприяли розвитку Перегінської громади.

Директорка Проєктно-освітнього центру «Агенти змін» Світлана Кропельницька коротко закцентувала увагу на основних напрямах діяльності центру та результатах його роботи. Вона також виокремила основні вектори розвитку двосторонньої співпраці з інституціями Канади. Зокрема, це – наукова та освітня співпраця, культурно-гуманітарна,  грантово-проєктна взаємодія та кластерно-економічне співробітництво.  

Генеральний консул України в Едмонтоні Олександр Данилейко у відповідь висловив зацікавленість у розвитку співпраці освітніх та наукових інституцій Канади та України.

Учасники онлайн-зустрічі домовились про можливі напрямки співробітництва між Прикарпатським університетом та інституціями провінції Альберта, які в подальшому будуть основою підписання відповідних документів про партнерство.