Вічна пам’ять

На 71-році життя відійшов у вічність добрий приятель нашого університету, український літературознавець і фольклорист, доктор історичних наук, професор Загребського університету, один із фундаторів створення кафедри української мови в цьому ж університеті, згодом і її завідувач Євген Миколайович Пащенко.

Він присвятив багато років свого життя розбудові українсько-хорватських наукових взаємин. Неоціненним є його внесок у розвиток україністики в Хорватії.

Завдяки Євгену Пащенку в нашому університеті реалізовано низку наукових і громадсько-політичних проєктів. Серед них – видання монографії «Prikarpatska Galicija», створення фотовиставки «Хорвати в І світовій війні», впорядкування поховань хорватських воїнів, які загинули в період першої світової війни, в с. Глибівка Богородчанського району. Професор Євген Пащенко брав участь у численних наукових конференціях і заходах, які проводилися в Прикарпатському університеті.

Ректорат та колектив Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника висловлюють щирі співчуття рідним та близьким покійного.

Світла і вічна пам’ять Євгену Миколайовичу…