Фахівці Центру «PNU EcoSystem» провели курси підвищення кваліфікації для викладачів ЗВО

Упродовж тижня на базі Центру інноваційних освітніх технологій «PNU EcoSystem» проходили курси підвищення кваліфікації для науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти України у форматі онлайн з використанням відеоконференцзв’язку Cisco WebEx.

Всього навчальними тренінгами охоплено 35 осіб, серед яких – викладачі технічних, медичних, гуманітарних вишів із Івано-Франківська, Львова, Чернівців, Запоріжжя, Черкас та Києва.

Спікерами виступили: директорка Центру, докторка педагогічних наук, професорка Олена Будник, докторка психологічних наук, професорка Любомира Пілецька, докторка філологічних наук, доцентка Тетяна Качак, кандидатки наук, доцентки Інна Червінська, Тетяна Близнюк, Алла Мартинець, Лілія Мідак та Катерина Фомін.

Предметом обговорення були питання про інноваційні процеси в сучасній освіті, суспільні виклики дистанційного та змішаного навчання, використання Smart-технологій в освітньому процесі, цифрових інструментів для створення простої та складної інфографіки, 3D-візуалізації навчального матеріалу з використанням технології доповненої реальності, розвитку критичного мислення для протидії маніпуляціям і фейків у медійному просторі та ін.

Значна увага була приділена вивченню педагогічних можливостей онлайн-сервіса Kahoot для проведення інтерактивного опитування, створення тестувань, вікторин; використанню цифрових інструментів LearningApps, Flipgrid, Nearpod, Padlet та ін.

Учасникам також було запропоновано теми щодо розвитку емоційного інтелекту педагогічних працівників та запобігання професійного вигорання.

Як зауважила завідувачка кафедри філософії та педагогіки Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького Олеся Смолінська, тренінгові заняття виявилися достатньо інноваційними та практико зорієнтованими для викладачів для працівників медичної сфери щодо ефективної організації навчання студентів і підвищення професійно-педагогічної майстерності.

«Вдячна за інформаційне наповнення, конструктивну роботу колективу та інтегрований підхід до подачі матеріалів», зауважила Валентина Підгірна, доцентка кафедри економічної географії та екологічного менеджменту Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, а старша викладачка Запорізького державного медичного університету Лариса Фуклева побажала успіхів команді тренерів і подякувала усім за змістовні доповіді та новий досвід.

Сподіваємося, що такі курси на базі Центру «PNU EcoSystem» стануть потужним інноваційним майданчиком для обміну кращими освітніми практиками навчання/викладання у закладах освіти.