В університеті стартував проєкт програми DOBRE

9 червня в університеті стартував проєкт програми DOBRE із ефективного управління в новоутворених територіальних громадах у рамках Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність». Зазначимо, що Прикарпатський університет входить до консорціуму університетів у сфері “Публічне управління та адміністрування” 7-ми регіонів України, в яких функціонує проєкт DOBRE. 

За участі команди тренерів проєкту від Прикарпатського університету та представників майже 20-ти територіальних громад Івано-Франківщини відбулася урочиста онлайн-зустріч.

Вітальним словом її розпочала проректорка з науково-​педагогічної роботи університету Галина Михайлишин, яка підкреслила важливість проєкту та побажала успішної його реалізації.  

Під час віртуальної зустрічі координатор проєкту, кандидат економічних наук, доцент кафедри теоретичної і прикладної економіки економічного факультету ПНУ Володимир Стефінін поінформував присутніх про проведення курсів з підвищення кваліфікації та представив тренерів проєкту. Тож, команда тренерів від ПНУ – Валентина Якубів, Роман Щур, Ірина Боришкевич, Ірина Григорук, Ольга Ємець, Світлана  Кропельницька, Іван Плець, Ірина П’ятничук, Володимир Стефінін. 

Координатор проєкту Володимир Стефінін розповів, що з 10 червня в університеті розпочинають роботу навчальні курси із ефективного управління в новоутворених територіальних громадах у рамках Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що реалізується Глобал Ком’юнітіз, та у співпраці із партнером Програми USAID DOBRE – Малопольською школою державного управління при Краківському економічному університеті (MSAP/UEK, Польща).

Малопольська школа публічного адміністрування Краківського економічного університету, що входить до консорціуму виконавців Програми DOBRE, та Інститут післядипломної освіти та довузівської підготовки Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника навчатимуть представників територіальних громад Івано-Франківської області за програмами «Управління в органах місцевого самоврядування для лідерів громад та депутатів місцевих рад» та «Управління територіальними громадами для керівників структурних підрозділів». 

Програми погоджені Національним агентством України з питань державної служби та покликані підвищити професійний рівень представників органів місцевого самоврядування України. Тривалість навчання 2 семестри 579 год. (19,3 кредити ЄКТС (UA)/32 ECTS(PL).

Після завершення навчання слухачі отримають два документи про підвищення кваліфікації Прикарпатського національного університету та Краківського економічного університету.