Регіональна науково-практична конференція «Географічні діалоги на перехресті практики і теорії»

Перша Регіональна науково-практична конференція «Географічні діалоги на перехресті практики і теорії» відбулася днями на базі кафедри географії та природознавства факультету природничих наук нашого університету. Науковий форму проходив у форматі онлайн. У її роботі взяли участь викладачі та науковці ЗВО України і вітчизняних освітніх установ, вчителі географії. Загалом близько півсотні осіб.

Вітальними словами учасників привітали Віктор Случик, декан факультету природничих наук Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, кандидат біологічних наук, доцент; Оксана Дяків, головна спеціалістка відділу професійно-технічної, вищої освіти і науки Департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської ОДА; Ярослава Атаманюк, завідувачка кафедри географії та природознавства факультету природничих наук Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, кандидатка географічних наук, доцентка.

У рамках програми наукового форуму на пленарному засіданні з доповідями виступили відомі в галузі географічної науки вітчизняні науковці та практики. 

Своїм педагогічним досвідом поділилися також і вчителі географії. Зокрема, Інна Мелешко з  Української школи в ОАЕ «Софія» (випускниця кафедри кафедри географії та природознавства факультету природничих наук ПНУ), вчителі ліцеїв м.Івано-Франківська, Надвірнянського ліцею № 3, Рожнівського ліцею «Гуцульщина»,  Тлумацького ліцею № 1 та Делятинської гімназії. 

Тематика доповідей охопила регіональні географічні дослідження, що проводяться в межах Буковини, Полісся, Поділля, Передкарпаття та території України в цілому.

Актуальні проблеми, які порушили науковці та перспективи їх вирішення, втілилися у прикладні наукові дослідження, які були представлені на конференції за трьома секціями: інноваційні методики регіональних географічних досліджень; географічна освіта: зміст, завдання, практика реалізації та сучасний урок географії: методи, підходи, інновації та досвід.

За результатами науково-практичної конференції буде видано онлайн-збірник матеріалів, а також кожен учасник отримає відповідний сертифікат про участь у науковому форумі. 

Інформаційні матеріали конференції стануть в нагоді науковцям, викладачам, вчителям, аспірантам, магістрантам і студентам.

Як зазначили організатори онлайн-конференції головною метою заходу було внести свою частку в розвиток та підтримку географічної науки та географічної освіти в регіоні. Адже сучасна географічна наука не в змозі розвиватися без обміну досвідом між різними науковими школами, без спілкування між географами-науковцями, географами-освітянами та географами-магістрами.  

Детальна інформація про програму конференції міститься за покликанням: https://kgip.pnu.edu.ua/2021/06/18/3859/