«Смерічка» об’єднала дітей з різних куточків України

У спортивно-оздоровчому комплексі «Смерічка» Прикарпатського національного університету активно триває літній оздоровчий відпочинок для дітей. Нині тут на оздоровленні 250 хлопців та дівчат з різних куточків України. Юних мешканців з Івано-Франківської, Львівської, Тернопільської, Київської, Черкаської, Запорізької, Закарпатської, Хмельницької, Донецької та Луганської областей та міст Києва, Одеси, Херсона об’єднало бажання пізнати свою країну і цікаво провести вільний час.

До юних відпочивальників завітали ректор університету Ігор Цепенда, працівники університету, завідувач кафедри фізичного виховання,  кандидат наук з фізичного виховання і спорту, доцент Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка Андрій Огнистий. Вони привітали усіх з відкриттям чергової табірної зміни та побажали цікавого і змістовного відпочинку.

Ректор університету, голова федерації бадмінтону в Івано-Франківській області  Ігор Цепенда  закликав учнівську молодь познайомитися з одним із найцікавіших олімпійських видів спорту – бадмінтоном та стати активними учасниками занять з гри у бадмінтон за міжнародною програмою BWF Shuttle Time University Sourse.

«Для дітей, які відпочивають в «Смерічці», заняття з гри у бадмінтон за міжнародною програмою BWF Shuttle Time University Sourse проводяться щодня. Програма цікава і доступна. Не потребує будь-якого попереднього досвіду гри. Ця програма  розрахована на дітей від 5 до 15 років. Під час занять діти успішно опановують технічні прийоми гри в бадмінтон та набувають навичок командної гри», –  зазначив сертифікований викладач міжнародної програми Андрій Огнистий. 

Та не лише заняття з бадмінтону у програмі заходів. Як розповів директор СОК “Смерічка” Микола Соя під час табірної зміни щодня відбуваються різноманітні заходи культурно-мистецького, туристичного, патріотичного, пізнавально-розважального та гурткового характеру. Зокрема, до відзначення 30-річчя Незалежності України відбудеться захід під назвою «Україна – сторінки історії» та фестиваль «Моя земля – Україна», у якому візьмуть участь юні відпочивальники з трьох оздоровчих закладів – «Смерічка», «Карпатські мрії» та «Едельвейс», розташованих на території Микуличина.

«Вся увага світової спільноти зараз прикута до Олімпійських ігор в Токіо. Цій події ми приурочили і свої олімпійські ігри з символічною назвою «Малі смеричанські олімпійські ігри». Таке спортивне свято проводимо вже кілька років поспіль і відзначаємо переможців. Вже за кілька днів у нас відбудеться цікавий пізнавальний захід – «День Гуцульщини». Хочемо, щоб наші друзі, котрі  приїхали на відпочинок з інших областей України, якомога більше дізналися про наш край, звичаї та традиції його жителів», – зазначив Микола Соя.

Тож, сподіваємося, що відпочинок в СОК «Смерічка» для юних українців з різних областей нашої держави буде незабутнім і вони ще не раз навідаються в цей мальовничий куточок Карпат.

Варто зазначити, що з початку цьогорічного літнього відпочинкового періоду в СОК “Смерічка” оздоровилося вже більше пів тисячі дітей з різних регіонів України.