Нові проєкти – нові перспективи

Науковці Прикарпатського університету у співпраці з партнерами розпочнуть нові спільні проєкти. Про це йшлося сьогодні під час зустрічі ректора університету, професора Ігоря Цепенди  з директором ТОВ «ЕКО ЕНЕРГІЯ ЦЕНТР» в м.Івано-Франківську Ігорем Новіковим. На ній також були присутні декан фізико-технічного факультету, професор Іван Гасюк, завідувач кафедри фізики і хімії твердого тіла, професор Володимир Прокопів та професор кафедри фізики і хімії твердого тіла, професор Любомир Никируй.  

«Поглиблюємо нашу співпрацю. Зараз наші науковці-фізики почали розробляти нові освітні програми, мають наміри реалізовувати нові проєкти. Впевнений, що такий тандем буде цікавий, адже,  з одного боку – це великий досвід наших партнерів, з іншого боку – підготовка фахівців. Це дозволить, в процесі співпраці, також використовувати такий метод навчання як дуальна освіта», – зазначив у ході розмови ректор Ігор Цепенда. В контексті останньої присутні обговорили механізм підготовки студентів – майбутніх фахівців з можливістю подальшого працевлаштування на ТОВ «ЕКО ЕНЕРГІЯ ЦЕНТР» в м.Івано-Франківську.

Під час зустрічі учасники обговорили також низку проєктів з енергозбереження, які можна було би реалізовувати на об’єктах Прикарпатського університету зокрема, щодо експлуатації будівлі Обсерваторії на горі Піп Іван.  

«Наша компанія зацікавлена у поглибленні партнерства з науковцями Прикарпатського університету. Адже ми  співпрацюємо вже впродовж кількох років і маємо спільні проєкти. Також студенти ПНУ, в рамках двосторонньої угоди, яку ми сьогодні підписали, будуть мати нагоду побувати на наших об’єктах,  ознайомитися з їх експлуатацією та отримати практичні консультації від наших фахівців», – сказав Ігор Новіков.