Професор університету Іван Монолатій – лауреат премії імені Івана Франка

Професор Прикарпатського національного університету Іван Монолатій отримав міську премію імені Івана Франка в галузі літератури за книгу “Переможене горе. Мнемонічні фігури (без)державної літератури”. Урочисте вручення премії нашому науковцеві відбулося вчора, 27 серпня, у 165-річницю від дня народження видатного українського поета Івана Франка.

Як зазначає професор Іван Монолатій, книжка “Переможене горе. Мнемонічні фігури (без)державної літератури” стане добрим путівником стане добрим путівником у світ української літератури, вкотре відкриваючи для всіх зацікавлених її позитиви і неґативи, сильні і слабкі боки, а також героїв і антигероїв картини українського світу ХХ сторіччя,  які зауважив не літературознавець, а лише історик і політолог. 

Зазначимо, що в квітні поточного року комісія з міської премії імені Івана Франка у галузі журналістики та літератури визначила переможців міської премії імені Івана Франка у галузі літератури. Нагородження провели в день народження Каменяра. Міська премія імені Івана Франка в галузі літератури і журналістики заснована Івано-Франківською міською радою є найвищою в місті відзнакою, яку за поданням комісії з міської премії імені Івана Франка присуджує виконавчий комітет міської ради.

Довідково

Іван Монолатій – український історик, доктор політичних наук, професор кафедри політології факультету історії, політології і міжнародних відносин Прикарпатського національного університету імені Василя Сефаника, академік Академії наук вищої школи України, дійсний член Наукового Товариства імені Тараса Шевченка, експерт МОН України і Національного фонду досліджень України. Цьогорічний лауреат обласної премії імені Василя Стефаника та міської премії імені Івана Франка. Автор праць: “Зоосад революції. Західноукраїнська державність 1918-1923 рр. і теорії випадковостей ХХ – початку ХХІ ст”, “Чорні лебеді” Української революції: (не)ймовірні випадки західноукраїнської державності”, “П’ять зшитків Євгенових. Молоде життя Євгена Побігущого-Рена”, “Переможене горе. Мнеморфічні фігури (без)державної літератури”, “Від Донецька до Перемишля. Як сучасна література «пам’ятає» українські міста” та ін.