Студент університету Степан Пенкалюк став переможцем конкурсу есеїв “Мій Франко”

Степан Пенкалюк, студент IV курсу спеціальності “Журналістика” факультету філології Прикарпатського національного університету став переможцем Х конкурсу есеїв «Мій Франко»!

27 серпня на честь 165-річчя від народження Каменяра в Івано-Франківську біля пам’ятника Іванові  Франкові відбулися літературні читання, у рамках проведення яких і оголосили переможців конкурсу. За умовами конкурсу слів у тексті мало бути  саме 165.  

На думку студента, твори письменника українцям вартує читати частіше.

«Подався на конкурс, бо зацікавив формат. 165 слів – це певний виклик. Тут кожне слово дуже цінне. А скільки у них глибини, чесності та справжності! До того ж літературні конкурси це для мене завжди певний азарт. Писав днів 5-7, бо все відкладав/повертався/викреслював/додавав і ще безліч разів перераховував слова у тексті, аби вкластися в умови конкурсу»,  – розповів Степан Пенкалюк. 

“Франко до тепер ще не вивчений нами повністю. Ці читання саме спонукають і далі вивчати творчість Великого Каменяра. Сподіваємося, що кількість шанувальників Івана Франка буде з кожним роком розширюватися”, – зазначив організатор заходу, голова «Громадського інституту аналітики» Віталій Перевізник. 

Зазначимо, що традиційно у “Франкових читаннях” взяли участь, зокрема, і викладачі нашого університету.