Фахівці Центру «PNU-ECOSYSTEM» провели навчання для педагогів Калуської ОТГ

30 серпня команда фахівців Центру інноваційних освітніх технологій «PNU-EcoSystem» Прикарпатського університету взяли участь у серпневих методичних конференціях для педагогів закладів освіти Калуської ОТГ. 

Директорка Центру, професорка Олена Будник ознайомила учасників із можливостями Центру «PNU-EcoSystem» щодо професійного розвитку, механізму підвищення кваліфікації педагогічних працівників на базі університету. Зокрема, було представлено освітні програми для вчителів і керівників закладів освіти, які розроблені та апробовані в рамках проєкту програми ЄС ERASMUS+ «MoPED – Модернізація вищої педагогічної освіти з використання інноваційних інструментів викладання» (№586098-EPP-1-2017-1-UA-EPPKA2-CBHE-JP), подано інформацію про основні змістові напрями тренінгів, як: розвиток цифрових компетентностей педагога та учнів, використання інформаційно-комунікативних та цифрових технологій в освітньому процесі, формування професійних компетентностей галузевого спрямування, створення інклюзивного освітнього середовища, розвиток управлінської компетентності (для керівників закладів освіти, науково-методичних установ та їхніх заступників) та ін.

Команда фахівців Центру виступила одночасно на трьох локаціях – учителів початкової школи, суспільно-гуманітарних предметів і заступників керівників закладів освіти.

Професорка Тетяна Качак і доцентка Тетяна Близнюк розповіли учасникам конференції про найбільш поширені цифрові ресурси та інструменти для дистанційного і змішаного навчання здобувачів загальної середньої освіти, зокрема про сервіси для візуалізації навчального матеріалу, створення інтерактивних завдань, використання мобільних пристроїв в організації індивідуальної роботи з учнями, отримання миттєвого зворотнього зв’язку, підвищення іміджу закладу освіти тощо.

Менеджери освіти та вчителі виявили зацікавлення щодо можливостей використання новітнього технічного обладнання у професійно-педагогічній діяльності, а також бажання співпрацювати у сфері підвищення кваліфікації вчителів у перспективі.

У рамках цих конференцій фахівцями Центру також проведено профорієнтаційну роботу на предмет вибору Прикарпатського університету як бази для здобуття якісної вищої освіти та впровадження цифрових педагогічних інновацій.