З Днем знань! З початком нового навчального року!

Дорогі викладачі, студенти, аспіранти, працівники та випускники університету! Наші першокурсники!

З Днем знань, вас! З початком нового навчального року!

Знаменно, що цим святом науки та просвіти розпочинається навчальний рік, який завжди означає відкриття нової, і водночас, нелегкої дороги – дороги до знань, відкриттів та звершень.

Незважаючи на нові виклики, з якими університетові довелося зіткнутися за умов пандемії, нам вдалося належно забезпечити неперервність освітнього процесу, якість і сталість здобуття освіти, втримати свої лідерські позиції серед вітчизняних закладів вищої освіти.

Нині Прикарпатський університет посідає перше місце серед закладів вищої освіти України у міжнародному рейтингу SciMago Institutions Rankings 2021, складовими якого є наукові результати, інноваційна та соціальна діяльність. Також займає 12-е місце в рейтингу вітчизняних закладів вищої освіти за показниками міжнародної наукометричної бази даних Scopus. Прикарпатський вже кілька років поспіль знаходиться у ТОП-20 кращих університетів України, у ТОП-10 кращих класичних університетів України, ТОП-10 кращих закладів вищої освіти західного регіону України та є ЛІДЕРОМ рейтингу закладів вищої освіти Івано-Франківщини. 

Накопичений потенціал не одного і не двох років, а десятиліть, сьогодні дозволяє говорити про те, що Прикарпатський університет увійшов у когорту провідних університетів України. Це – величезний успіх всього нашого колективу.

Університет  зростає ― у новому навчальному році лави студентів Прикарпатського поповнили більше двох з половиною тисяч першокурсників. Впевнені, що ваш перший навчальний рік стане періодом нових ідей, відкриттів, досягнень. У нашому університеті є всі передумови, щоб ви не лише здобули освіту європейського зразка, а й всебічно розвивали свої таланти у громадській роботі, творчості та спорті.

З нагоди свята вітаємо випускників нашого університету. Упевненості вам у своїх силах, творчого натхнення, бережіть та примножуйте традиції рідної Alma Mater.

Висловлюємо слова вдячності професорсько-викладацькому складу Університету за щоденну  працю, вагомий особистий внесок у розвиток вітчизняної освіти і науки, самовіддане служіння обраній справі  – навчання й виховання нового покоління українців.

Новий 2021-2022 навчальний рік також розпочинається в особливих умовах. Тож, нехай для усіх нас – викладачів, студентів, аспірантів та працівників університету – він буде наповнений плідною працею, новими ініціативами і успішними результатами.

Зі Святом!

Ректорат