20 вересня – Міжнародний день студентського спорту

Сьогодні, 20 вересня, в рамках відзначення Міжнародного дня студентського спорту, відбулася низка заходів в усіх куточках України. До них долучилися також і студенти Прикарпаття. Зокрема, вони провели флешмоб, зустрілися та поспілкувалися з відомими, титулованими спортсменами-олімпійцями з Івано-Франківщини,  здійснили сходження на гору Хом’як. Також в соціальній мережі Instagram для усіх студентів ЗВО області відбулася онлайн-вікторина. Організаторами заходів виступили Студентська спортивна спілка України у Івано-Франківській області, обласне відділення комітету з фізичного виховання і спорту МОН України за підтримки обласного відділення Національного олімпійського комітету. 

Цього ж дня відбулося засідання Генеральної Асамблеї Спортивної студентської спілки України. Захід пройшов у  Вінницькому державному педагогічному університету ім.Михайла Коцюбинського. У роботі засідання взяли участь Адам Рочек, президент Європейської федерації студентського спорту; Артур Селецький, заступник міністра освіти і науки України; Віталій Лавров, заступник міністра молоді та спорту України; Євгеній Імас, президент Спортивної студентської спілки України, ректор Національного університету фізичного виховання і спорту України; Роман Греба, президент Української федерації учнівського спорту; Вадим Стеценко. голова Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України, Петро Саух, член Президії Національної академії педагогічних наук України; Ігор Цепенда, ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, голова ради Спортивної студентської спілки в області; Михайло Стефанків, начальник обласного відділення комітету з фізичного виховання і спорту МОН України; Наталія Лазаренко, ректорка Вінницького державного педагогічного університету ім. Михайла Коцюбинського, представники міської та обласної влади Вінниці. Учасники обговорили результати ІІІ зимової та XVI літньої Універсіад України, участь у XXX Всесвітній зимовій Універсіаді, окреслили пріоритетні заходи серед студентської молоді у 2021-2022 навчальному році.

На завершення усі учасники засідання Генеральної Асамблеї Спортивної студентської спілки України взяли участь у масовому фізкультурно-оздоровчому забігу, який проходив в центральному парку культури та відпочинку м.Вінниця.