Національний День дівчат у технологіях

З нагоди національного Дня дівчат в технологіях в області відбулася низка заходів. У низ, зокрема, взяли участь і наші студентки факультету природничих наук, котрі є учасницями проєкту “Дівчата STEM ПНУ”. Кураторка проєкту – доцентка кафедри хімії середовища та хімічної освіти, кандидатка хімічних наук Анна Луцась. Разом зі студентками Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу та старшокласницями Ліцею імені Романа Шухевича вони побували на АТ Прикарпаттяобленерго, де познайомилися з роботою компанії, технологічним процесом та фахівчинями зі STEM сфер.

Також технологічні компанії та підприємства Івано-Франківського регіону віртуально відкрили свої двері дівчатам з Філіалів “Дівчата STEM” Івано-Франківської області, щоб познайомитися з особливостями їх діяльності та дізнатися, як дівчата і жінки можуть побудувати свою кар’єру у сферах технологій. Спікерками заходу виступили Наталія Мухітдінова, керівниця Івано-Франківського офісу міжнародної компанії ELEKS; Галина Олексюк, головна фахівчиня із стандартизації, сертифікації та якості лабораторії моніторингу вод Західного регіону Дністровське басейнове управління водних ресурсів; Наталія Довбенко, працівниця лабораторії ДП “Калуcький дослідно-експериментальний завод ІХП НАНУ”; Іванна Гордієнко, апаратниця піролізу на виробництві етилену та поліетилену ТОВ “КАРПАТНАФТОХІМ”. До віртуальної зустрічі долучились школярі низки ліцеїв області. Модерувала захід кандидатка хімічних наук Оксана Сабадах.

Окрім цього наші студенти факультету природничих наук та фізико-технічного факультету взяли участь у фестивалі STEM освіти, який відбувся в обласному центрі. ПНУ на заході був представлений локаціями кафедр матеріалознавства і новітніх технологій, хімії середовища та хімічної освіти, біохімії та біотехнологій. У межах фестивалю організатори відзначили грамотами та подяками керівництво нашого університету та викладачів за активну підтримку та впровадження власного досвіду у сфері STEM освіти та інноваційних технологій серед учнівської молоді.