Професорка Оксана Цюняк представила свій досвід роботи на науковому форумі

Днями відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю «Національна освіта в стратегіях соціокультурного вибору: теорія, методологія, практика. Захід проходив у форматі онлайн. Його організатором виступив Луцький педагогічний коледж Волинської обласної ради.

Онлайн-конференція об’єднала провідних учених та обдаровану студентську молодь чи не з усіх регіонів нашої країни, − від Луцька до Сум і Києва, Івано-Франківська, Одеси і Херсона, Вінниці, Рівного, Хмельницька, Запоріжжя, а також представників зарубіжних закладів освіти – Болгарії, Польщі, Німеччини, Португалії, Туреччини, США. Прикарпатський університет на науковому форумі представила професорка кафедри педагогіки початкової освіти Педагогічного факультету Оксана Цюняк, яка виступила спікеркою. 

У межах програми онлайн-заходу Оксана Цюняк виступила на пленарному засіданні з тематичною доповіддю «Професійна підготовка майбутніх педагогів в умовах інноваційних трансформацій сучасної освіти». Вона представила колегам досвід професійної підготовки майбутніх педагогів у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника.

«Саме з позицій сьогодення закладам вищої освіти значну увагу слід приділяти підготовці компетентного, відповідального фахівця, емоційно та фізично здорового, конкурентоздатного на ринку праці, професійно готового до ефективної роботи за обраною спеціальністю на рівні світових стандартів, здатного до соціальної і професійної мобільності, до постійного професійного зростання та самовдосконалення. Навчання у закладах вищої освіти має бути цікавим, насиченим, адже сучасний світ вимагає від молоді здатності якісно та оперативно реагувати на інноваційні зміни, які відбуваються у суспільстві, бути самодостатніми, ініціативними, відповідальними громадянами, успішними людьми (професійно компетентним), навчатися протягом усього життя, активно й зацікавлено пізнавати світ, усвідомлювати цінність знань, науки, творчості, освіти й самоосвіти для життя та власної інноваційної діяльності», − зазначила Оксана Цюняк.

Відеозапис відкриття конференції та пленарного засідання доступний онлайн: https://www.youtube.com/watch?v=-0wcJLV56ko