Навчання за програмою впровадження елементів дуальної освіти

Для понад півсотні студентів нашого університету з 5 грудня навчання продовжилося за програмою впровадження елементів дуальної освіти. На посадах вожатих та вихователів вони впродовж грудня місяця працюватимуть в Дитячому оздоровчому закладі «Артек-Прикарпаття» на базі ТОВ ОПК «Планета здоров’я» в м.Трускавець Львівська область. Це стало можливим завдяки Угоді про співпрацю між нашим університетом та дитячим оздоровчим закладом .

З питань організації роботи у ДОЗ «Артек-Прикарпаття» викладачі-наставники провели для студентів онлайн-нараду. Зокрема, проректорка з науково-педагогічної роботи, професорка Галина Михайлишин окреслила основні завдання, наголосила на важливості й відповідальності роботи за програмою впровадження елементів дуальної освіти.

«Робота в дитячому оздоровчому закладі, – зазначила професорка, – є не лише вагомою складовою освітнього процесу, а й дає змогу активно реалізувати отримані в університеті знання, набуті вміння у реалізації виховної діяльності з дітьми. «Артек-Прикарпаття» – сучасний дитячий курортно-оздоровчий табір, чудове місце для оздоровлення, незабутніх вражень, активного відпочинку та професійного зростання».

Координаторка роботи студентів, викладачка кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Наталія Сабат звернула увагу на низку організаційних питань, особливості роботи вожатого.

«Діти тонко відчувають як настрій, так і ставлення вожатого до себе. Тому важливо врахувати вікові та індивідуальні особливості відпочиваючих”, – зауважила Наталія Сабат. 

Під час онлайн-наради досвідом роботи в дитячому оздоровчому закладі також поділилися студенти, котрі вже проходили навчання за програмою впровадження елементів дуальної освіти.