Інформаційна безпека в соцмережах

Про інформаційну безпеку в соцмережах – Instagram, Viber, Telegram йшлося під час чергового онлайн-тренінгу, який організували і проводять викладачі кафедри журналістики факультету філології Прикарпатського університету.  

Заняття провела старша викладачка кафедри Наталія Шотурма. Вона нагадала учасникам тренінгу про конфіденційність і безпеку їх сторінок в соцмережах та зосередила увагу на загальних рекомендаціях. Також йшлося про месенджери Viber, Telegram, які стали популярними для розгортання російських інформаційних спецоперацій. У контексті цього Наталія Шотурма провела характеристику месенджерів та надала рекомендації щодо безпечного користування ними.

У практичній площині тренінгу викладачка представила покрокову інструкцію для боротьби із соціальними медіа окупантів, а саме Instagram та Telegram. А також звернула увагу учасників онлайн-тренінгу на основні правила інформаційної безпеки в соцмережах: налаштувати конфіденційність; ділитись конфіденційною інформацією тільки з тими, кому довіряєте; використовувати «зникаючі повідомлення»; не надавати нікому коди підтвердження SMS; переглядати історії чату та членство в групах; скаржитись на контакти, які здаються шахрайськими.