На базі ПНУ запрацював Херсонський виш (Відео)

Дбати про майбутнє, не дивлячись на непрості обставини сьогодення. На базі Прикарпатського національного університету відновив роботу Херсонський державний виш. Місто тимчасово окуповане країною-агресором. Тож там немає змоги впроваджувати навчальний процес. ПНУ надав колегам один із університетських корпусів, комп’ютерну техніку, доступ до інтернету Starlink. А переселені викладачі обживають студентські гуртожитки.

Завдяки такій співпраці Херсонський університет може повноцінно функціонувати. Нині навчання у вишах – дистанційне. В усій Україні. Втім, для херсонських студентів це – неабияка проблема. Окупанти відключають точки доступу до українського Інтернету, каже ректор Олександр Співаковський.

Більше половини студентів і викладачів все ж залишилась у Херсоні. З кожним днем їм морально складніше жити, вчитися і працювати в окупації, додає ректор. У такому форматі університети функціонуватимуть, поки російські загарбники не покинуть українську землю. Ректорат Херсонського вишу сподівається, наступний навчальний рік розпочнеться уже після Перемоги.

Детальніше у відеоматеріалі: https://www.youtube.com/watch?v=Z-3PADiYiwg