Прикарпатський університет – у ТОП-10 наукових університетів України!

Прикарпатський вперше увійшов у ТОП-10 закладів вищої освіти України за показниками даних наукометричної бази Scopus 2022 року. Відповідно до аналітичних даних Scopus індекс Гірша Прикарпатського університету досягнув 54!  

Результати рейтингу ґрунтуються на показниках цитованості наукових статей, опублікованих закладами освіти або їхніми фахівцями. База даних Scopus постійно індексує понад 20 тисяч наукових видань з технічних, медичних і гуманітарних наук. До цієї бази також потрапляють публікації наукових журналів, матеріали конференцій і книжкових видань.

У рейтинговій таблиці українські університети ранжовані за індексом Гірша – кількісним показником, що базується на числі наукових публікацій і кількості їх цитувань.

У порівнянні з минулим роком індекс Гірша Прикарпатського становив – 50. Зростання позицій ПНУ у Scopus свідчить, передусім, про те, що університет активно нарощує свій науковий потенціал, зокрема, через зростання кількості цитувань публікацій наших науковців.

На даний час науковцями Прикарпатського опубліковано 1404 статті у виданнях, що входять до міжнародної наукометричної бази даних Scopus. Загальна кількість цитувань – 15648.

Ознайомитися із даними бази Scopus можна тут:

http://osvita.ua/vnz/rating/86513/?fbclid=IwAR18naiZQRO_46ZunEaR6-RboI7MIG4ugmNeZ3pA831xwkTj4kzWUNsfA8M

Нагадаємо, що за результатами консолідованого рейтингу університетів України за показниками міжнародної наукометричної бази даних Scopus 2022 року Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника покращив свої позиції і зайняв 10 місце!