Прикарпатський та Херсонський університети долучилися до відзначення Міжнародного дня захисту дітей

Сьогодні, 1 червня, в Міжнародний день захисту дітей Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника (кафедра управління соціокультурною діяльністю, шоу-бізнесу та івентменеджменту факультету туризму) та Херсонський державний університет провели в центрі Івано-Франківська тематичний захід. 

У локації  – поруч з центральним входом  у  Івано-Франківський академічний обласний театр ляльок імені Марійки Підгірянки – зібралися представники від організаторів, студенти, наймолодші мешканці обласного центру та діти переселенців з різних міст нашої країни.   

У Міжнародний день захисту дітей до юних українців звернулися декан факультету туризму ПНУ Володимир Великочий, проректора Херсонського державного університету Алла Цапів, начальник Управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської ОДА Володимир Федорак. 

“Всі ми зараз у ці важкі дні розуміємо , що ми живемо заради наших дітей. Діти – це наше майбутнє. Дуже прикро констатувати, що з початку російсько-української війни близько півтисячі українських дітей пішли від нас у засвіти. Переконаний, що ми переможемо ворога і наші діти будуть жити під мирним небом. Ми,  покоління нинішніх українців, готові життя віддати за те, щоб наші діти жили у вільній Україні», – зазначив Володимир Великочий.

“Наші діти – це  та мотивація задля якої ми живемо та продовжуємо розбудовувати Україну. Цьогоріч це  свято є ще більш символічним, оскільки у нашій країні війна і ми розуміємо що заради дітей ми будемо боротися і виборювати нашу свободу”, – зазначила Алла Цапів. 

У межах програми заходу відбувся конкурс дитячого малюнку та анімаційна програма, яку підготували та провели студенти 2 та 4 курсів спеціальності «Менеджмент соціокультурної діяльності». Переможців та учасників конкурсу організатори відзначили призами та грамотами.