Академічна доброчесність: механізми реалізації в університеті

Аналізу механізмів реалізації академічної доброчесності на основі опитування, проведеного в університеті, було присвячено одне з основних питань онлайн-засідання Вченої ради університету.

Традиційно, перед початком роботи колегіального органу, відзначили кращих. Ректор університету, професор Ігор Цепенда вручив дипломи докторів наук доцентці, завідувачці кафедри іноземних мов і перекладу факультету історії, політології і міжнародних відносин Марії Ткачівській та доцентці кафедри педагогіки початкової освіти Педагогічного факультету Галині Русин. Відомчою відзнакою «За заслуги перед Університетом»  нагородили професора кафедри дизайну і теорії мистецтва Навчально-наукового інституту мистецтв Богдана Губаля. Доцент кафедри філософії та соціології факультету психології Олег Гуцуляк отримав відомчу відзнаку всеукраїнського об’єднання “Національна рада тюрків карапапаків України”.  

У рамках порядку денного члени Вченої ради розглянули низку важливих питань діяльності університету. Зокрема, йшлося про реалізацію в Прикарпатському національному університеті  механізмів забезпечення академічної доброчесності. З даного питання з доповіддю виступила проректорка з наукової роботи, професорка Валентина Якубів. У своєму виступі вона відзначила, що в університеті налагоджена ефективна система забезпечення академічної доброчесності. Про результати акредитацій освітніх програм за 2021/2022 н.р. та завдання на 2022/2023 н.р. поінформував учасників онлайн-засідання проректор з науково-педагогічної роботи, професор Руслан Запухляк.

Також під час засідання Вченої ради присутні схвали низку Положень  та змін до них. Зокрема, Положення про щорічну академічну нагороду імені Василя Стефаника. Цим Положенням встановлюються загальні положення, порядок представлення і процедура щорічного нагородження науково-педагогічних працівників Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника за видатні наукові досягнення.