Окреслено пріоритети на новий навчальний рік

31 серпня в Актовій залі університету відбулася конференція трудового колективу та засідання Вченої ради за участю професорсько-викладацького складу. Оскільки захід проходив у змішаному форматі, то всі інші могли доєднатися в режимі онлайн. Конференція тривала близько 2-х годин. Щоправда, з них 35-хвилин через сигнал повітряної тривоги довелося проводити роботу в режимі онлайн-підключень  в приміщеннях укриттів.  

Головне питання порядку денного – завдання колективу університету в 2022–2023 навчальному році. Розпочався захід хвилиною мовчання для вшанування пам’яті загиблих унаслідок збройної агресії російської федерації. Далі ректор, професор Ігор Цепенда вручив низці викладачів університету атестати про присвоєння їм вчених звань професорів та доцентів. Також пам’ятною відзнакою – медаллю «За благодійність» БО «Бердичівський благодійний фонд «Оберіг-26»» нагороджено доцентку кафедри географії та природознавства факультету природничих наук, волонтерку Ірину Закутинську.  

Під час конференції трудового колективу з презентаційною доповіддю з основного питання виступив ректор університету, професор Ігор Цепенда. Він зокрема зазначив, що багаторічна робота колективу сьогодні дозволяє стверджувати про те, що Прикарпатський університет впевнено лідирує в регіоні та входить до числа лідерів в Україні.

«Про Прикарпатський університет знають не лише в Україні, а й світі. Це – важливо. Оскільки наступні роки всі серйозні інвестиційні проєкти університету будуть пов’язані виключно із міжнародними фондами», – зазначив ректор.

За оновленими даними міжнародних та вітчизняних рейтингів сьогодні Прикарпатський університет посідає друге місце серед закладів вищої освіти України у міжнародному рейтингу SciMago Institutions Rankings 2022, складовими якого є наукові результати, інноваційна та соціальна діяльність. Також ПНУ займає 10-е місце в рейтингу вітчизняних закладів вищої освіти за показниками міжнародної наукометричної бази даних Scopus та 12-е місце в Webometrics Ranking of World Universities. Прикарпатський впродовж кількох років поспіль знаходиться у ТОП-10 кращих класичних університетів України, ТОП-10 кращих закладів вищої освіти західного регіону України та є ЛІДЕРОМ рейтингу закладів вищої освіти Івано-Франківської області.

Ректор також звернув увагу на популярність Прикарпатського університету серед вступників. Цьогоріч, як наголосив Ігор Цепенда, за кількістю заяв абітурієнтів на різні освітні рівні ПНУ ввійшов у десятку лідерів серед закладів вищої освіти України.

“Ми залишаємося в тих традиціях, які відповідають завданням не лише українських, але й світових  університетів. І наша місія, і наші основні орієнтири сьогодні спрямовані на освіту, науку і регіон. Ця тріада дозволяє нам говорити нині про те, що Прикарпатський університет є каталізатором багатьох змін які відбуваються в нашому регіоні”, – підкреслив Ігор Євгенович. 

Свій виступ з основного питання порядку денного ректор завершив окресленням пріоритетів на новий навчальний рік. Зокрема, йшлося про активну профорієнтаційну роботу, волонтерську діяльність. Особливу увагу було звернуто на соціалізацію студентів та працівників університету, діджиталізацію адміністративних процесів. Ректор університету також закликав колектив проявляти активну підтримку тих, хто сьогодні на фронті. У контексті цього поінформував присутніх, що нині 54 студенти та 9 працівників університету у складі Збройних Сил України боронять рідну землю від російського агресора. Ігор Євгенович також подякував колективу за плідну працю на благо розвитку Альма-матер.

«Ми всі повинні зберегти свою державу. Ми з подвійною енергією і подвійною силою повинні працювати. Від роботи тилу буде залежати успіх і перемога у цій війні. А на велику перспективу – розбудова нашої держави», – зазначив ректор.  

Після завершення виступу ректора відбулося обговорення його доповіді. Учасники конференції одноголосно схвалили доповідь та прийняли відповідну Ухвалу.

У межах порядку денного учасники конференції також обговорили та затвердили зміни до Колективного договору. Ще низку важливих питань щодо освітньої та наукової діяльності університету розглянули на засіданні Вченої ради.   

  • Конференція трудового колективу університету