Кафедра біохімії та біотехнології відзначає 20-річчя з дня заснування

Два десятки роки тому в університеті заснували кафедру біохімії у складі природничого факультету, а згодом, у зв’язку з розширенням напрямків наукових досліджень, перейменували на кафедру біохімії та біотехнології. З дня заснування її очолює провідний вчений України, Заслужений діяч науки і техніки, біохімік, доктор біологічних наук, професор, лауреат премій «Scopus Awards Ukraine» та «Web of Science Award Ukraine» Володимир Лущак.

З нагоди 20-річчного ювілею відбулися урочистості, на які зібралися викладачі, студенти та працівники. Серед запрошених гостей – ректор університету Ігор Цепенда, декан факультету природничих наук Віктор Случик, завідувачка кафедри біології та екології Мирослава Миленька, завідувачка кафедри географії та природознавства Ярослава Атаманюк., завідувачка кафедри професійної освіти та інноваційних технологій Оксана Джус.

Передусім, до колег-біохіміків та студентів з вітальним словом звернувся професор Володимир Лущак. У своєму виступі він насамперед розповів про свій шлях у науку, дякував рідним, друзям , вчителям і усім, хто підтримав і повірив у нього. Також Володимир Іванович розповів про становлення кафедри, перші кроки, формування колективу та взаємовідносини зі студентами.

«Відрадно, що Прикарпатський національний університет має такі наукові школи, завдяки яким він є відомим не лише в Україні, а й за її межами. Саме завдяки кафедрі біохімії та біотехнології, яка впродовж 20-ти років є лідируючою кафедрою з точки зору наукових шкіл, контактів зі світовою науковою спільнотою, у плані кількості публікацій, що увійшли в міжнародну наукометричну базу даних Скопус . Впродовж цих 20-ти років на кафедрі вдалося сформувати наукову школу, що має як відомих досвідчених вчених так і молодих вчених. Це дуже важливо для науки з точки зору тяглості і передачі знань», – зазначив у своєму виступі ректор Ігор Цепенда.

Ігор Євгенович також подякував колективу кафедри біохімії та біотехнології і особисто професору Володимиру Лущаку за титанічну працю в царині науки, відзначив великі наукові здобутки викладачів та студентів, підкреслив важливість реалізованих на кафедрі численних проєктів для розвитку світової науки.

Урочистості заходу додав момент нагородження. Ректор університету Ігор Цепенда вручив працівникам кафедри університетські грамоти та Подяки від міського голови.

Колектив кафедри з ювілейною датою також привітали декан факультету природничих наук Віктор Случик та колеги з інших кафедр. Вони відзначили високий професіоналізм фахівців кафедри, активну роботу зі студентською та учнівською молоддю, а також подякували за співпрацю, допомогу та підтримку.

Також на адресу професора Володимира Лущака та колективу кафедр надійшло чимало відеопривітань від колег науковців з різних країн світу та представників університетів-партнерів.

У межах програми урочистостей присутні переглянули презентацію про історію та сьогодення кафедри біохімії та біотехнології, здобутки її викладачів, студентів та випускників.

  • Кафедра біохімії та біотехнології відзначає 20-річчя