Молода науковиця-біохімік Ольга Стрільбицька отримала грант від провідного дослідницького товариства  Німеччини

Провідна фахівчиня кафедри біохімії та біотехнології, кандидатка біологічних  наук Ольга Стрільбицька отримала грант для молодих дослідників за програмою EIRENE Max Planck-Ukraine Cooperation & Mobility Grant від Товариства імені Макса Планка (Німеччина) (https://ukrainet.eu/2022/05/06/mps-ukraine/). Зазначимо, що  Товариство ім. Макса Планка  – це неприбуткова асоціація провідних дослідницьких інституцій Німеччини, що здійснює фундаментальні дослідження як природничого, так і гуманітарного характеру, і фінансується з федерального та земельних бюджетів.

У рамках гранту наша науковиця планує проведення спільних досліджень з науковою групою професора Ніколи Йовіно з Інституту Імунобіології і Епігенетики імені Макса Планка у місті Фрайбург (Німеччина).

Дослідження стосуватимуться епігенетичних механізмів регуляції тривалості життя і метаболізму у плодової мушки дрозофіли. Цей проєкт є продовженням багаторічних досліджень наукової групи, у якій працює Ольга під керівництвом доцента кафедри біохімії та біотехнології Олега Лущака. Тривалість гранту – 3 роки. У разі успішного виконання проєкту директор приймаючого Інституту може призначити дослідника з України до партнерської групи Макса Планка (Max Planck Partner Group). Робота партнерської групи в Україні буде фінансуватись Товариством ім. Макса Планка впродовж наступних 5-ти років.