Профорієнтаційний захід «Хімічна майстерня»

19 листопада 2022 року на кафедрі хімії та в Центрі хімічного матеріалознавства і нанотехнологій Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника відбувся профорієнтаційній захід «Хімічна майстерня».

На захід завітали учні 4-9 класів, вчителі та батьки. «Хімічна майстерня» розпочалась із вступного слова завідувача кафедри, д.х.н. професора  Івана Миронюка, д.т.н., проф.  Сергія Курти  та знайомства із всім колективом кафедри хімії. 

Учні навчились виготовляти такі косметичні засоби як бальзам для губ та гідрофільну олію.  Спробували стати експертами у визначенні фальсифікації молока, навчилися виготовляти ікру з «Coca Cola», а також власноруч проводили аналіз на виявлення нітратів у овочах. Також зрозуміли як використовувати експрес-методи аналізу на приладах.

Велику цікавість до науки та хімічних приладів школярі виявили, побувавши в Центрі хімічного матеріалознавства та нанотехнологій. Найбільше захоплення в учнів викликали дивовижні «вибухові» хімічні досліди (вогонь на руці, дим без вогню, пінний фонтан та багато інших), які продемонстрували студенти-хіміки Прикарпатського університету. На завершення, кожен з учасників заходу отримав сертифікат про участь в «Хімічній майстерні». 

  • «Хімічна майстерня»