Область максимально долучилась до спортивних перемог України

Сьогодні, 22 листопада, у Центрі інноваційних освітніх технологій (MoPED) Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника підсумували проведену роботу з розвитку фізичного виховання в закладах освіти Івано-Франківської області у 2021-2022 навчальному році.

У заході взяли участь ректор Прикарпатського національного університету, голова відокремлених підрозділів «Студентська спортивна спілка України» та «Українська федерація учнівського спорту» в Івано-Франківській області Ігор Цепенда, народний депутат України, перший віце-президент Асоціації вільної боротьби України, президент обласної Федерації вільної боротьби Едуард Прощук, начальник Івано-Франківського обласного відділення (філії) Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Михайло Стефанків, керівники територіальних громад, керівництво та викладачі закладів вищої освіти, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної) загальної середньої та дошкільної освіти області, керівники дитячо-юнацьких спортивних шкіл, представники засобів масової інформації та інші запрошені гості.

«Дякую усім за те, що незважаючи на російську агресію, цей рік став успішним для українського спорту. Відрадно, що область максимально долучилася до отримання срібних та золотих медалей – це відзначено міністром освіти і науки України Сергієм Шкарлетом. Завдання, які сьогодні стоять перед нами, це знову ж таки, підтримка спортивної школи з боку держави та органів місцевого самоврядування. Без спорту на учнівському та студентському рівнях не вдасться мати тих результатів, які ми хочемо бачити. Нам потрібно спільно випрацювати такі оптимальні форми, що дозволять сконцентруватися на конкретних видах спорту, які є традиційні для Прикарпаття і ті, які є цікаві з точки зору тих показників, які ми маємо серед школярів. Перемога наших спортсменів на певних рівнях, підняття прапора, зацікавленість тими чи іншими особистостями – це найкраща промоція держави. Це величезна допомога у боротьбі проти російської агресії. Підготовка спортсменів високих досягнень і масова фізична культура – це найважливіше завдання для нашої держави, тому що ми без сумніву, маємо мати не тільки інтелектуальну націю, а й також фізично здорову. Спорт – це сила духу, внутрішня культура, що вимагають великих зусиль для того, щоб розвиватися у всіх процесах», – підкреслив у вітальному слові ректор ПНУ Ігор Цепенда.

Захід розпочався із засідання координаційної ради з питань розвитку дитячо-юнацьких спортивних шкіл системи освіти. Після чого відбулося підписання трьохсторонніх угод про співпрацю з громадською організацією «Івано-Франківська асоціація сапбордингу і фітнесу» та громадською організацією «Федерація спортивного орієнтування України в Івано-Франківській області».

У рамках заходу кращі працівники та заклади освіти були нагороджені відомчими відзнаками Міністерства освіти і науки України, Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України, Івано-Франківської обласної державної адміністрації та Івано-Франківської обласної ради за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та значний особистий внесок у розвиток і популяризацію фізичної культури та спорту серед учнівської та студентської молоді на Прикарпатті.

Нагороди кращим освітянам вручали голова відокремлених підрозділів «Студентська спортивна спілка України» та «Українська федерація учнівського спорту» в Івано-Франківській області – ректор Прикарпатського національного університету Ігор Цепенда, народний депутат України, перший віце-президент Асоціації вільної боротьби України, президент обласної Федерації вільної боротьби Едуард Прощук та начальник Івано-Франківського обласного відділення (філії) Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Михайло Стефанків.

«Хочу окремо подякувати Ігору Цепенді, нашому партнеру та другу, який допоміг нам реалізувати хороший проєкт, це – Академія вільної боротьби Прикарпаття імені Василя Федоришина. Цими днями буде три роки нашої співпраці і є чим гордитися та ким. Сподіваюся, що у нас попереду ще багато спільних успіхів та перемог», – наголосив Едуард Прощук.

  • Область максимально долучилась до спортивних перемог України