Студент Прикарпатського університету загинув на війні

На фронті загинув студент 2 курсу магістратури Прикарпатського національного університету Назар Лугарєв.
Він вчився на спеціальності «Політологія» факультету історії, політології та міжнародних відносин.

Тільки у серпні ми вітали його із перемогою у Конкурсі стипендіальної програми «Завтра.UA» Фонду імені Пінчука 2022/2023… Темою його конкурсної наукової роботи була «Національна скаутська організація “Пласт” у процесі державотворення в Україні», а сам Назар був головою Івано-Франківського пласту…

З 2013 року, після строкової служби, Назар служив за контрактом і брав участь в бойових діях на Сході України. Був ветераном АТО. Будучи в резерві, з початку повномасштабного вторгнення він знову став на захист країни і брав участь у боях в Запорізькій області у складі 1-го стрілецького взводу 2-ої стрілецької роти 78-го окремого батальйону 102-ої окремої бригади ТрО імені полковника Дмитра Вітовського.

Загинув Назар Лугарєв разом із двома побратимами зі своєї роти під час виконання бойового завдання внаслідок мінометного обстрілу поблизу м. Гуляйполе Запорізької області.

Залишилась дружина Мар’яна та син Данило.

«Це був позитивний студент, зрілий та розумний. Він завжди встигав навчатися та бути громадським діячем. Багато людей його шанує та знає, а особливо молодіжні структури та місцеве керівництво нашого міста, завдяки його соціальній активності. Будучи в Збройних силах України під час військових дій він приєднувався онлайн до навчального процесу і час від часу відвідував лекції та практичні. Це приклад того, наскільки українці незламний народ», – розповідає про героя професор, завідувач кафедри політології Василь Климончук.

Назар Лугарєв ніколи не розділяв якусь певну свою діяльність, бо в ного в пріоритеті було все, до чого він був дотичний. Це є свідченням великої відповідальності та працелюбності.

Одногрупники та друзі загиблого згадують, що він практично до всього проявляв зацікавленість і був добре обізнаним у всій тематиці політології. Вмів добре писати і чітко висловлювати свої думки в тексті, а ще був частково музикантом, професійно грав на гітарі та виступав на багатьох заходах. «Попри те, що від 1-го курсу Назар був на заочній формі навчання, він завжди підтримував з нами хороший зв’язок. Розповідав про ситуацію на фронті, про свої відчуття, про те, як ненавидить ворога через ті біди, які вони заподіяли всім українцям. Також вважав, що мирно це все не може закінчитися і потрібно повністю витісняти ворога з нашої землі, тому що побачив поведінку не людей з якими можна договоритися, а справжніх звірів», – зазначив одногрупник Назара, Віктор Ткачук.

Вічна  та світла пам’ять Герою!