Вічна пам’ять!

Сьогодні, 19 грудня 2022 року, на 78-ому році життя відійшов у засвіти засновник і багаторічний завідувач кафедри біології та екології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, доктор біологічних наук, професор, почесний професор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, заслужений лісівник України, академік Лісівничої академії наук України (ЛНАУ), колишній
директор Українського науково-дослідного інституту гірського лісівництва імені П.С. Пастернака, один з провідних лісівників і природоохоронців України – ПАРПАН ВАСИЛЬ ІВАНОВИЧ.

Науковий доробок професора Парпана В. І. становить понад 220 наукових, понад 70 науково-популярних статей, близько 10 навчально-методичних робіт. Під його керівництвом підготовлено і захищено 21 кандидатську дисертацію і 3 докторські дисертації.

Завдяки ініціативності, старанням і визнаному науковому авторитету професора Василя Парпана біологія та екологія зародилися і розвинулися на Прикарпатті як потужні наукові й освітні напрямки, а створена ним у 1998 році випускова кафедра біології стала науковою колискою для цілої плеяди знаних сьогодні біологів, екологів і науковців суміжних напрямків, а також інших кафедр університету біологічного і лісівничого спрямування.

За високі досягнення на науково-педагогічній ниві професор Парпан Василь Іванович відзначений багатьма галузевими нагородами, серед яких почесне звання «Заслужений лісівник України» (2008 р.), почесна грамота «За заслуги перед українським народом» (2015 р.).

Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника висловлює глибокі співчуття рідним та близьким, друзям та колегам Василя Івановича.

Вічна та світла пам’ять!