Мотивуємо та підвищуємо проєктну активність в університеті

Днями відбулась перша частина інтерактивного тренінгу для науково-педагогічних працівників Прикарпатського національного університету з управління проектами від команди Проєктно-освітнього Центру «Агенти змін» ПНУ на тему «Структура та логіка створення концепції проєкту та проєктної команди».

Учасників тренінгу привітала перша проректорка університету Валентина Якубів, акцентувавши увагу на необхідності підвищення активності у проектній діяльності науково-педагогічних працівників університету та, особливо, розвитку мультидисциплінарних проектів.

Головними спікерами тренінгу були директорка Центру «Агенти змін» ПНУ Світлана Кропельницька та фахівчиня Центру «Агенти змін» Мирослава Кулеша-Любінець. Тренінг відбувався в інтерактивному практико-орієнтованому форматі.

Учасники заходу були рандомно поділені на команди, що включали представників різних спеціальностей. Таким чином, викладачі мали можливість згенерувати спільні проєктні ідеї, розробити основні складові її концепції, такі як проблема, мета і завдання, заходи та очікувані результати проєкту.

Для забезпечення такого формату проведення у заході також брали участь і допомагали учасникам фахівчині Центру «Агенти змін» ПНУ Зоряна Криховецька, Тетяна Мигович, Тетяна Солоджук.

Під час однієї із практичних частин тренінгу Світлана Кропельницька зауважила: «У проєктній діяльності слід добре усвідомлювати, що така діяльність є мультивекторною і вимагає диверсифікованого підходу до формування команди проєкту, коли залучаються фахівці різних сфер, напрямів та спеціальностей. Тому не слід уособлюватись і самостійно працювати над проєктною ідеєю, а навпаки, залучати до обговорення якомога ширше коло зацікавлених осіб».

Учасники тренінгу високо оцінили організацію командної роботи у групах, креативний підхід проведення заходу (випадкове створення груп, постійна підтримка і мотивація), кваліфікацію тренерів, детальний розгляд вже існуючих проєктів тощо.