Дистанційні уроки з географії для культурно-освітнього центру «Світлиця» в Португалії

Другий рік поспіль доцентка кафедри географії та природознавства Ірина Закутинська спільно з директоркою культурно-освітнього центру «Світлиця» м. Касень, Португалія  Любов’ю Тадеївною Піхо та випускником кафедри, вчителем географії Віталієм Ковальчуком організували для українських дітей в Португалії дистанційні уроки з географії.

В ході розмови, Ірина Закутинська відзначила, що у цей тяжкий для нашої країни час дуже важливими є такі зустрічі, наше єднання та взаємна підтримка.

Подія відбулася в рамках виробничої педагогічної практики. Оnline-урок проводили студентки IV курсу спеціальності «Середня освіта. Географія» Надія Слижук на тему: «Загальна характеристика Азії» та Ольга Кисляк на тему: «Країни Азії» для учнів 10 класу.

Під час уроків було налагоджене інтерактивне спілкування із українськими дітьми закордоном, учні активно відповідали на запитання, обговорювали дані теми, які була представлені презентаційними матеріалами.

Студентки ПНУ показали свою професійну спроможність і готовність проводити заняття в нестандартному форматі транскордонного онлайн уроку. Саме такий досвід не тільки закріплює та поглиблює теоретичні знання, яких набувають студенти у ЗВО, а й формуються навички та вміння майбутньої педагогічної діяльності.  

Наступним етапом буде підписання   Меморандум про співпрацю між Прикарпатським національним університетом та Культурно-освітнім центром «Світлиця» м. Касень, Португалія.