Конкурс на найкращий відеоролик університету!

Запрошуємо до участі максимальну кількість творчих студентів та їх викладачів. Адже нині є чимало нескладних, але дуже цікавих інформаційних технологій для створення якісного власного відеопродукту і просування реклами освітніх послуг нашого університету.

Мета конкурсу – створення молоддю кращих зразків реклами свого факультету, інституту, освітньої програми чи спеціальності та проведення університетом на їх основі широкої промоційної кампанії  у соцмережах та телебаченні.

Керівництво конкурсом здійснює Організаційний комітет на чолі з ректором. У складі Оргкомітету – фахівці з комунікаційних технологій, представники студентського сенату та студентського профкому, професори та викладачі, психологи, працівники університету, які залучені до створення медійної продукції.

Переможці конкурсу отримають грамоти від ректора університету Ігоря Цепенди та цінні подарунки: за 1 місце – планшет; 2 – портативна колонка; 3 – повербанк.

Оголошення конкурсу та його тривалість: з 22.03.2023 по 27.04.2023 рр.

Номінації конкурсу

а) відеоролик:
– про освітню програму;
– про спеціальність;
– про факультет, інститут, коледж;
– про унікальний університетський проєкт;
– про університет.
б) додатково до ролика додається плакат, картинка, банер чи інший варіант реклами освітньої програми, факультету, інституту, коледжу та університету для розміщення на сайті та в соціальних мережах університету в якості інформаційного супроводу ролика, зокрема: знак / логотип бренду факультету та його шрифтове зображення (кирилиця / латиниця); слоган ‒ мінімум три варіанти.

Участь у конкурсі

У Конкурсі можуть брати участь викладачі, здобувачі освіти університету в якості окремих авторів, так і у складі авторських колективів. Участь у Конкурсі є безкоштовною. Спілкування з учасниками Конкурсу відбувається за допомогою електронної пошти Оргкомітету (competition@pnu.edu.ua). Від одного учасника (групи) на конкурс приймається одна робота. Кращі конкурсні роботи Оргкомітет розміщує на сайті університету, а роботи-переможці ‒ у мас-медіа (в цілях «просування» авторів, відповідних кафедр, факультетів, коледжу та університету загалом).

Умови конкурсу

Конкурсні роботи направляються до Оргкомітету Конкурсу шляхом заповнення google-форми: http://bit.ly/3m43Dt1 в терміни, визначені Оргкомітетом поточного календарного року.
У заявці вказується:
– тема;
– номінація;
– відомості про те, чи поширювався конкурсний матеріал в ЗМІ або
соцмережах;
– розписка автора або групи авторів про те, що він (вони) є автором
(авторами) і його (їх) право(-а) не порушені та не обмежені;
– прізвище, ім’я, по батькові учасника Конкурсу (керівника колективу);
– електронна адреса;
– контактний телефон.

У заявці обов’язково вказується, що правовласники матеріалів, надісланих на Конкурс, не заперечують проти їх розміщення в мережі Інтернет, використання в телепередачах і на зовнішніх рекламних носіях, а також публікацій або згадки в засобах масової інформації.

Представляючи ролик, а також як невід’ємну його частину логотип і слоган на Конкурс, учасник повинен враховувати, що вони:
– мають відповідати вимогам до рекламної продукції;
– мати позитивний, життєстверджуючий характер;
– зміст ролика, його сюжет, дії персонажів не повинні суперечити чинному законодавству України;
– у ролику повинні бути відсутні неетичні матеріали, а також недостовірні відомості;
– текст рекламного ролика повинен бути коротким, лаконічним, оригінальним;
– рекламне звернення повинно мати емоційну насиченість, створювану кольором, світлом й іншими графічними елементами.

Висунутий на Конкурс ролик за хронометражем повинен бути не більше 90 секунд, субтитри українською мовою.

Кожен ролик подається окремо з обкладинкою (логотипом) в електронному вигляді у графічному форматі для публікації в каталозі, на вебресурсі та інформаційного супроводу.

Логотип бренду має бути привабливим, оригінальним, простим у сприйнятті і для відтворення, інформативним, таким, що запам’ятовується, викликає довіру і спонукає до дій.

Технічні вимоги до обкладинки (логотипу):
– графічний файл зображення не менше 500х500 пікселів, розміром не більше 300 кб;
– текст, ілюстрація логотипу на двох мовах (українською і англійською).

Слоган (девіз), який є частиною обкладинки (логотипу) має відповідати таким вимогам:
– лаконічність, чіткість;
– повинен відображати суть професійної діяльності випускника, розкривати її головні конкурентні переваги;
– повинен бути легким у читанні, не містити важких для вимови слів і абревіатур;
– не можна використовувати слоган, який є або був комерційним, отримав права на ототожнення його з комерційним брендом, послугою або товаром.

Для створення якісного продукту рекомендовано залучити студентів ОР магістр спеціальностей 022 Дизайн Навчально-наукового Інституту мистецтв, 061 Журналістика Факультету філології, 075 Маркетинг
Економічного факультету.

Більше можна дізнатися у положенні про конкурс серед здобувачів освіти на кращий рекламний ролик.

Наказ №151 від 17.03.2023