Ректора Херсонського державного університету нагороджено медаллю «За заслуги перед університетом»

Сьогодні під час засідання вченої ради Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника ректор Ігор Цепенда урочисто нагородив ректора Херсонського державного університету Олександра Співаковського медаллю «За заслуги перед університетом» за зрив кремлівських планів щодо русифікації ХДУ та за формування спільної освітньої платформи двох університетів в умовах воєнного стану.

“Вкотре хочу подякувати Олександру Володимировичу, що протягом цього важкого часу для всієї країни, на прикладі Херсонського університету ми побачили, яким сильним є український народ. Як у складні хвилини ми всі можемо об’єднатися та протистояти ворогу. Наші друзі з ХДУ та мешканці їх міста підтвердили це, завдяки своїй мужності та вчинкам. Їхня сила також в тому, що вони вірили від самого початку у незламність свого міста та всієї України. І наша співпраця, яка розпочалася в надзвичайно складних умовах, ще раз засвідчила те, наскільки солідарною є українська освіта та українські університети”, – зазначив у вітальному слові ректор Прикарпатського університету Ігор Цепенда.

“Ми з кожним днем підтверджуємо, що Україна єдина. Наш досвід великий і унікальний. Нам вдалося пережити багато труднощів, які не втомили нас, а навпаки націлили на боротьбу. Хочеться подякувати Прикарпатському університету за те, що створив усі необхідні умови для налагодження академічного процесу. Нагорода – це результат роботи й всієї команди ПНУ, бо без підтримки, надійного плеча, конкретної допомоги, нам би не вдалося так багато”, – подякував за відзнаку ректор ХДУ Олександр Співаковський та вручив колегам з Прикарпатського університету пам’ятні подарунки, годинники Херсонського державного університету та книги «Чорний лебідь» в історії Херсонського державного університету, або хроніки релокованого вишу», де багато розділів присвячено дружбі та співпраці з івано-франківцями.