Міжнародний проєкт кафедри слов’янских мов ПНУ та Польської академії наук

27 та 29 квітня відбувся міжнародний науково-практичний семінар, у якому взяли участь студенти та викладачі з України і Польщі, зокрема з Івано-Франківська, Дрогобича, Миколаєва, Києва, Чернігова, Одеси, Краматорська, Варшави, Кракова, Бельська – Бялої та Бидгоща. Учасників cемінару привітала доцентка Ольга Лазарович, заступник декана факультету філології.

Саманта Бусіло, викладач кафедри слов’янських та координатор проєкту від імені ПНУ, представила проєкт і запросила до слова професора Аґату Роцько з Польської академії наук, яка провела семінар разом з Марленою Олеховською (ПАН). Зустріч є частиною освітньої програми кафедри слов’янських мов ПНУ та Інституту літературних досліджень Польської академії наук під назвою Ryby, żaby, raki czy Rupaki? Poezja na lekcjach języka polskiego jako obcego/ drugiego/ odziedziczonego (Риби, жаби, раки чи Рупаки? Заняття з поезії польською мовою як іноземною/другою) за підтримки Національного агентства національного обміну під почесним патронатом Генерального консульства Республіки Польщi у Львові.

Метою програми є обмін науковими думками у сфері глоттодидактики та імплементація інноваційних методів навчання у дидактичному процесі в закладах освіти України та Польщі.

У рамках проекту вже розроблено дидактичні матеріали для навчання польської мови, які включають десять сценаріїв уроків із застосуванням сучасних методів навчання, проведено методичні семінари та оголошено конкурс на кращий сценарій уроку. Конкурс орієнтований на студентів та викладачів.

Правила конкурсу розміщені на сайті: https://sbusilo.wixsite.com/ryby

Запрошуємо взяти участь у конкурсі.