“Магія науки” від фізико-технічного факультету

31 січня кафедрою матеріалознавства та новітніх технологій фізико-технічного факультету Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника проведено захоплюючий захід під назвою “Магія науки”. Відбувся він у форматі інтерактивних лекцій для учнів випускних класів Ліцею № 23 імені Романа Гурика м. Івано-Франківська, Отинійського і Ліснохлібичинського ліцеїв Отинійської селищної ради та Саджавського ліцею Богородчанської селищної ради (загалом 80 осіб).

Учасники заходу отримали можливість поринути у цікавий світ фізики та техніки, розкриваючи таємниці фізичних явищ та хімічних взаємодій. Учні мали змогу безпосередньо стати учасниками пізнавальних експериментів та демонстрацій, торкнутися природи вогню, світла та низьких температур, відвідати наукові лабораторії.

Основні завдання заходу –популяризація фізики та інженерії серед учнів і формування позитивного ставлення до високотехнологічної освіти.

Ціль – зацікавити та надихнути учнів до навчання в сфері природничих наук.

Реалізована ініціатива “Магія науки” є складовою частиною втілення стратегії інформування випускників шкіл про широкі можливості, які відкриваються сьогодні перед студентами фізико-технічного факультету в навчальній, науковій та міжнародній сферах.