У Варшавському університеті відбулося прощання з професором Пьотрем Венгленським та подякували ПНУ за кондоленцію

1 лютого у Варшавському університеті відбулось урочисте прощання з професором Пьотром Венгленським – видатним вченим, біологом, генетиком, багаторічним проректором і ректором Варшавського університету, Почесним доктором Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Наші колеги з Варшавського університету були дуже зворушені отриманою від Прикарпатського університету Кондоленцією у зв‘язку із смертю професора та дружньою підтримкою від українських партнерів у сумний для них час.

Професор Пьотр Венгленський народився 29 червня 1939 року в Свідніках. Закінчив факультет біології та наук про землю Варшавського університету у 1961 р.

У 1965 р. отримав ступінь доктора наук, а потім – у 1974 р. – хабілітованого доктора.

У 1982 році він отримав вчене звання професора в галузі біологічних наук, а через сім років став професором.

У Варшавському університеті він працював директором Інституту генетики та біотехнології, заступником директора Інституту ботаніки та проректором.

З 1999 по 2005 рік був ректором цього університету. Працював також в Інституті біохімії та біофізики Польської академії наук. Був членом Варшавського наукового товариства та дійсним членом Польської академії наук. Опублікував низку наукових праць, переважно в галузі генетики. Він був палким прихильником просвіти суспільства, наприклад, щодо ГМО чи вакцин.

19 січня його земний шлях зупинився. Ми ще раз надсилаємо наші слова підтримки та співчуття.

Вічна пам‘ять!