Співпраця з університетом Фінляндії

19-23 лютого перша проректорка Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Валентина Якубів та начальниця науково-дослідної частини ПНУ Ірина Григорук перебували з робочим візитом в Університеті прикладних наук Савонія (м. Куопіо, Фінляндія). Ця поїздка відбулася в межах міжнародного проєкту програми NAWA, який реалізується спільно з Кошалінським технологічним університетом починаючи з 2024 року.

За програмою візиту науковці Прикарпатського університету обговорювали перспективи розвитку дуальної освіти в університетах задля поширення «зеленої» енергетики економіки разом з науковцями з 17 країн світу: Австрії, Ірландії, Іспанії, Китаю, Коста-ріки, Косово, Литви, Німеччини, Мальти, Польщі, Угорщини, України, Хорватії, Фінляндії, Франції, Чехії, Швеції.

Вони спілкувалися з колегами візиту, обмінювалися досвідом, брали участь у воркшопах та обговоренні нових ідей для розвитку проєктної співпраці.

Цінним був досвід функціонування Бізнес-центру університету в контексті розвитку «зеленої енергетики» та досвід університету у забезпеченні досягнення 17 цілей сталого розвитку.

Дуальна освіта в університетах Фінляндії забезпечується шляхом виконання в межах різних освітніх компонент реальних кейсів з підприємств і організацій.

Проєкт NAWA має на меті підтримку членів української академічної спільноти через візити до європейських університетів; активну участь у конференціях на базі Кошалінського технічного університету; розробку сучасних навчальних матеріалів; впровадження спільних дослідницьких та наукових проєктів; участь у майстер-класах; підготовку спільних наукових статей; підтримку співпраці між Прикарпатським національним університетом та членами альянсу.