Відбулася творча зустріч студентів коледжу з письменницею Ольгою Деркачовою

Сьогодні, 21 лютого, з нагоди відзначення Міжнародного дня рідної мови в Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника відбулася творча зустріч студентів 3 курсу спеціальності «Початкова освіта» та «Дошкільна освіта» з професоркою кафедри педагогіки початкової освіти ПНУ, франківською письменницею Ольгою Деркачовою.

«Рада усіх вітати на нашій зустрічі! Література та зокрема, моя творчість направду рятує, підтримує у такі важкі часи і дає змогу впорядкувати свій мозок. Життя у всіх його проявах надихає мене писати, і ти ніколи не знаєш, що це буде. За кожною книжкою стоїть досвід, який ти виливаєш на папір та з яким ти ділишся. Література є літературою тоді, коли той, хто читає, вірить твоєму тексту», – каже Ольга Деркачова.

«У свій час Ліна Костенко дуже влучно висловилася: «Нації вмирають не від інфарктів. Спочатку у них відбирають мову». Вчора ми відзначали День Героїв Небесної Сотні, фактично 10 річницю російського вторгнення в Україну. Це вбивства на Євромайдані російськими спецслужбами за підтримки тодішньої продажної, промосковської влади. Відтоді почали відбуватися заколоти на сході України за російську мову як другу державну, про приєднання частин території України до росії. Прагнення росії – знищення української ідентичності. Ми цього ніколи не дозволимо. В свою чергу, дякуємо нашій письменниці Ользі Деркачовій за те, що розвиває нашу мову та культуру!», – зазначила заступниця директора коледжу з навчально-виховної роботи Тетяна Полякова.

Ця зустріч надала студентам можливість поглибити розуміння літературного процесу та власного письменницького потенціалу. Під час обговорення творчого шляху письменниці, студенти отримали відповіді на багато питань, які стосувалися техніки письма, джерел натхнення та власного досвіду творчості. Важливим аспектом цієї творчої зустрічі було відчуття підтримки та розуміння.

Ольга Деркачова ділилася своїми власними труднощами та перемогами, що вмотивувало багатьох присутніх не лише на подальше вивчення літератури, але й на розвиток власних творчих здібностей.

Письменниця, віддаючи свою творчість в руки читачів, здатна відтворити красу та велич слова, нагадати про людські цінності, що зазнають випробувань у часи конфліктів та війни.

Нагадаємо, нещодавно в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбулася презентація другої поетичної збірки «Сповідь на вервиці» професорки кафедри педагогіки початкової освіти Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, франківської письменниці Ольги Деркачової. Перша поетична збірка поезій мала назву «Серце».