Відновлюються «Творчі четверги» в Інституті мистецтв

У межах «Творчих четвергів» 29 лютого в актовій залі Навчально-наукового інституту мистецтв Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника відбувся концерт ансамблю народних інструментів «Прикарпатські візерунки» кафедри музичної україністики та народно-інструментального мистецтва під керівництвом кандидата мистецтвознавства, доцента Юрія Гулянича.

«Метою цього проєкту – підтримати всіх креативних особистостей в нашому університеті, а також всю творчу молодь в школах мистецтв Прикарпаття, яка хоче себе зреалізувати. Маю надію, що на цій оновленій сцені будемо творити разом цікаві проекти у різноманітних жанрах та видах мистецтва, робити світ кращим і добрішим», ‒ у вступному слові наголосив директор Навчально-наукового інституту мистецтв, кандидат історичних наук, доцент Володимир Федорак.

«Сьогоднішня подія має велике значення не тільки для університету, але і для кожного з тих, хто буде на сцені, оскільки студенти тут вже успішно складають практичні навики. Ми бачимо, що на сцені стоять вже сформовані фахівці мистецької справи і бажаю, щоб всі випускники Інституту мистецтв зайняли гідне місце в сфері культури як України, так і світу. Дякуємо Збройним силам України, що у такий складний час маємо можливість доторкнутися до прекрасного», ‒ зазначив проректор з науково-педагогічної роботи, кандидат медичних наук, доцент Едуард Лапковський.

Ансамбль народних інструментів «Прикарпатські візерунки» у складі Віталія Гоголя, Івана Дроняка, Павла Ільїна, Андрія Настюка, Арсенія Гулянича виконали ряд творів українських композиторів та у авторській обробці.

Також солісти Навчально-наукового інституту мистецтв Надія Абрамчук, Андрій Маковей, Анастасія Михайлів (клас доцента Михайла Стефанюка, концертмейстр Христина Мельниченко), Андрій Озарко (клас професора Володимира Піруса, концертмейстр Владислав Пірус), Ольга Куцела (клас викладача Наталії Шевченко, концертмейстр Лідія Коростельова); Віталій Гоголь (клас старшого викладача Романа Шиптура); Іван Андрусяка, Іван Дроняк (клас доцента Юрія Гулянича) подарували слухачам українські вокальні твори, варіації на тему української народної пісні «Ой під вишнею», пісні на слова Тараса Шевченка.

Ведучий концерту – старший викладач кафедри сценічного мистецтва і хореографії Тарас Василюк.

Світлини студентів групи Д-25 спеціалізації “Графічний дизайн” Слободян Зоряни, Кравчук Вікторії, Крайлюк Надії.