Студенти беруть участь у проєкті UNIVERSEH 2.0., що реалізується консорціумом Європейських космічних університетів

Розпочато виконання проєкту UNIVERSEH 2.0., що реалізується консорціумом Європейських космічних університетів(European Space University for Earth and Humanity), в якому Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника працює разом з University of Toulouse (Франція), AGH University of Science and Technology in Krakow (Польща), University of Luxembourg, University of Dusseldorf (Німеччина), Lulea University of Technology (Швеція).

Впродовж року студенти нашого університету матимуть можливість взяти участь в конференціях, зустрічах, форумах та школах, поєднаних «космічною» тематикою.

Зокрема, студентки фізико-технічного факультету, факультету математики та інформатики Любов Бабінчук та Юлія Лазарович з 26 лютого по 1 березня брали участь у зимовій школі Arctic Winter School на базі Інституту космічної фізики (Кіруна, Швеція).

Захід включав курс мультидисциплінарних лекцій та семінарів, на яких було розглянуто питання фізики атмосфери та сонячно-земних взаємодій, кліматології, космічної погоди, використання наносупутників та аерозондування для спостереження за приполярними регіонами Землі.

Важливим результатом школи стали контакти та компетентності, необхідні для залучення студентів нашого університету до подальших заходів з формуванням робочих груп для розв’язку комплексних проблем змін клімату, ефективного використання природних ресурсів, забезпечення сталого регіонального розвитку відповідно до цілей ЄС.

Стратегія, яку розвиває Єврокомісія, передбачає застосування освітньої, науково-технічної та інноваційної складових для можливості отримання нових продуктів та послуг, пов’язаних з «космічним» сектором економіки.

В цьому контексті активності проєкту UNIVERSEH 2.0 націлені, в першу чергу, на цілеспрямоване формування інтернаціональної команди фахівців, які будуть здатні спільно вирішувати важливі для Європи і України в її складі, практичні завдання в найближчому майбутньому.