Доцентка університету пройшла наукове стажування у Талліннському університеті

В рамках міжнародної співпраці доцентка кафедри англійської філології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Наталія Пилячик пройшла двотижневе наукове стажування у Талліннському університеті, вигравши стипендію на навчання від Міністерства освіти Естонії.

Програма стажування під назвою “Освітні інновації та лідерство” (“Educational Innovation and Leadership”) включала в себе інтерактивні лекції від провідних фахівців Міністерства освіти Естонії і науковців Талліннського університету, які навчали групу з 20 викладачів з України, Кенії, Грузії та Індії.

Автономне навчання студентів, саморегулюючий процес викладання у сучасних умовах, предметно-мовне інтегроване навчання, техніки надання фідбеку та фідфорварду, лідерство, мотивація, еко система стейкхолдерів у навчальному процесі – одні із ключових тем, які обговорювалися під час навчання.

“Щира подяка організаторам проєкту, зокрема, Вікторії Бубукін, Саломе Курцідзе, і науковцям з Лондонського та Талліннського університетів проф. Петеру Мехісто та проф. Еве Еізеншмідт за неймовірно захоплюючу подорож у світ навчання та професійного вдосконалення. Яскраві враження від міжкультурної комунікації, пізнання інших культурних цінностей зробили таке стажування незабутнім”, – зазначила Наталія Пилячик.