Інтерактивні заходи для учнів шкіл Івано-Франківська з нагоди 210-ї річниці Шевченка

Протягом трьох тижнів студенти факультету історії, політології і міжнародних відносин Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника на чолі із заступником декана з виховної роботи, доцентом кафедри історії України і методики викладання історії Тамарою Галицькою-Дідух, проводили різноманітні інтерактивні заходи в Народному домі «Просвіта» обласного центру з нагоди 210-ї річниці Тараса Шевченка. Зокрема, вони знайомили учнів м. Івано-Франківська з життям і творчістю Тараса Григоровича Шевченка.

Головна мета – вшанувати пам’ять Кобзаря та його творчий спадок, що ніколи не втрачав актуальності, а сьогодні особливо гостро відгукується в серці кожного українця.

Театральна вистава «Шевченко незримо на Майдані», підготовлена силами студентської художньої самодіяльності факультету історії, політології і міжнародних відносин ПНУ, не залишила глядачів байдужими. Адже Шевченко надихав українців на всіх важливих етапах боротьби за незалежність, свободу і європейський вибір. Тарас Шевченко не тільки той, кого вивчають, а й той, у кому черпають сили і надії, до кого торкається серце.

Також в музеї Народної шани Шевченка в Народному домі «Просвіта» студентами факультету історії, політології і міжнародних відносин проводилися інтерактивні тематичні екскурсії для учнів Католицького ліцею імені Святого Василія, ліцею №18, Івано-Франківського фізико-технічного ліцею, школи It Step School, ліцею ім. Микола Сабата, ліцею №12 ім. Івана Франка, ліцею №20, ліцею №16, приватної гімназії «Крила», ліцею №1, ліцею №11, ліцею №7, ліцею ім. В’ячеслава Чорновола, ліцею №10, ліцею №13, здобувачі освіти Вищого художнього училища №3, які включали в себе, окрім розповіді про маловідомі сторінки життя і творчості поета, читання поезій, відгадування загадок, конкурси, цікаві завдання.

Студенти доносили усю велич Тараса Шевченка школярам, щоб вони могли не лише вивчити сухі факти його біографії, але й по-справжньому полюбити Кобзаря як друга!